Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι 16 λόγοι που μας κάνουν διαφορετικούς.

Μέλι, φέτα, μεζέδες, φραπέ , λουκουμάδες, σαλάτα, κρασί , γιαούρτι, λάδι, ελιές, σταφύλια και
τζατζίκι είναι οι λέξεις που έμαθαν να λένε οι συντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας που από ότι φαίνεται... λιώνουν για την ελληνική κουζίνα. Η Huffington Post ξεχώρισε 16 λόγους για τους οποίους οι Έλληνες ζούμε καλύτερα από όλους τους άλλους λαούς:

Το μέλι που ρέει άφθονο
Σε γλυκά ή πάνω σε γιαούρτι, προέρχεται κυρίως από το νέκταρ οπωροφόρων δέντρων και εσπεριδοειδών.

Ψητό τυρί
Γνωστό ως σαγανάκι, είναι τραγανό απ' έξω και λιωμένο μέσα. Αποτελεί ουσιαστικά αυτό που θα ήθελε να είναι κάθε τυρί.

Τα Starbucks δεν είναι τίποτα μπροστά στον ελληνικό φραπέ
Το έκαναν πρώτοι, οπότε το κάνουν καλύτερα.

Μετέτρεψαν την κατανάλωση απίστευτων ποσοτήτων λαδιού σε υγιές χόμπι
Και ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε για αυτό.

Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα
Η ελληνική έχει ό,τι χρειάζεται κανείς: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και λάδι.

Πρώτα είναι το κρασί, μετά το νερό
Το κρασί δεν περιορίζεται στις γιορτές. Οι ΄Ελληνες ξέρουν ότι είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής, όπως και το λάδι, κάτι που ισχύει από την κουζίνα των αρχαίων.

Η φέτα είναι η δική τους γαρνιτούρα
Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχει φέτα; Οι ΄Ελληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν πως μπορούν να την βάλουν σχεδόν παντού.

Λουκουμάδες - Αυτό είναι γλυκό
Είναι η ελληνική εκδοχή του donut, βουτηγμένο στο μέλι και το σερβίρουν σε ειδικές περιστάσεις.

Πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο
Πιάτα με ψητό χταπόδι, σαγανάκι, κεφτεδάκια και τόσα ακόμη. Γνωστά ως μεζέδες, που σχεδόν πάντα συνοδεύονται με ούζο, κρασί ή μπύρα.

Δεν τους φοβίζουν τα πλοκάμια
Και τους είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Γιατί όταν οι Ελληνες ψήνουν χταπόδι, το αποτέλεσμα είναι κάτι που θεωρούσαμε πιθανό μόνο στα όνειρά μας.

Το φύλλο τους δεν συγκρίνεται με κανένα
Κάθε ένα είναι βουτυρωμένο και έχει πολλά στρώματα. Σπανακόπιτες, μπακλαβάδες... με αυτό φτιάχνουν τα καλύτερα πράγματα.

΄Εχουν τελειοποιήσει την τέχνη του γεύματος
Ξέρουν ότι είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να φάνε βιαστικά.

Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους
Φτιαγμένο από γιαούρτι, οπότε είναι υγιεινό, αγγούρια, σκόρδο και άνηθο, σερβίρεται με κρέατα και μεζέδες.

Ξέρουν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση με συγγενείς και φίλους
Η οικογένεια στην Ελλάδα είναι σημαντική, όπως και το φαγητό. Για αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία το φαγητό με την οικογένεια.

Η γη τους είναι για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια
Για να φτιάχνουν βέβαια λάδι και κρασί, τα οποία παράγουν σε μεγάλες ποσότητες.

Το γιαούρτι
Χωρίς αυτό, το πρωινό δεν θα ήταν ίδιο. Στην Ελλάδα το τρώνε και ως γλυκό, με μέλι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου