Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Οι Πορτοκαλιές ανθίζουν και ...βουϊζουν.

O ΄΄χορός΄΄ των μελισσών στα χωράφια με πορτοκάλια ξεκίνησε δειλά δειλά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα όταν
πέρασε το κύμα του κρύου. Οι μέλισσες τρυπώνοντας στα άνθη του ευλογημένου δέντρου των μελισσοκόμων , ξεκίνησαν την ανάπτυξή τους αλλά και την πρώτη συλλογή για έναν από τους πρώτους τρύγους. Το Μέλι πορτοκαλιάς είναι ένα πολύ αρωματικό και ελαφρύ, ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο μέλι.
Το μέλι Πορτοκαλιάς είναι πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, και οι ειδικοί λένε οτι έχει υψηλή αντισηπτική δράση. Είναι επίσης διάσημο για τις καλλυντικές του ιδιότητες και για την αγχολυτική και καταπραϋντική του δράση.
Φυλάσσεται σε περιβάλλον δροσερό και ξηρό, ενώ διατηρείται άριστα και στο ψυγείο.
Το μέλι Πορτοκαλιάς κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα, σε 1 – 3 μήνες από την παραγωγή του . Αυτό μην σας ανησυχεί . Αρκεί ο μελισσοκόμος που σας προμηθεύει να είναι μελισσοκόμος και όχι γυρολόγος. Όσο για την μυρωδιά του . Ένα βάζο καθαρό μέλι Πορτοκαλιάς κάθε φορά που θα το ανοίγετε απλώς δεν θα θέλετε να το ...κλείσετε .Απολαύστε το βίντεο : 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου